Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязо

17 Nov 2020

Table of Contents

Ник Лийхи, адвокат в екипа по клинична небрежност на адвокати Осборнс, спечели обезщетение за своя клиентка, която претърпя екстравазационна травма след вливане на желязо при анемия.

Клиентката ни бе преминала през кръвни тестове при личния си лекар след проявени симптоми на анемия. Тестовете потвърдиха, че има тежък дефицит на желязо и й се препоръчва да се подложи на вливания на желязо . Това е много проста процедура, която, ако се извърши правилно, обикновено има много малко странични ефекти и пациентите често са в състояние да продължат редовните си ежедневни дейности веднага след това.

Въпреки това, медицинската сестра, извършваща вливането при неправилно поставяне на канюлата не улучва вената, като пропуска да го забележи. Клиентката ни се оплаква от болка и напрежение в ръката. Тя обаче я успокоява, че всичко е наред и потокът от вливането е променен, за да облекчи част от болката. Ръката на нашата клиентка е много подута, обезцветена и вцепенена след процедурата, въпреки уверенията, че нормалният цвят ще се възвърне.

За съжаление обезцветяването се задълбочи и ръката на клиентката ни добива  синьо-  кафяво оцветяване, тя получава треска и се чувства много зле. След втората си инжекция месец по-късно тя бе уведомена, че вливането на желязо е направено под кожата й, а не във вената , което е причинило обезцветяването и че по-късно е развила инфекция. Тя продължава да страда от болезненост и подуване на ръката, а също и болка при студено време.

Заведен е иск срещу NHS, които признават, че първоначалната инжекция е поставена небрежно. След това, ние от Осборнс инструктирахме независим експерт хематолог, който изготви медицинско-правен доклад за състоянието и прогнозата за възстановяване на клиентката, който да ни даде възможност да определим стойността  на иска.

След период на преговори, искът бе уреден в размер на петцифрена сума. Това ще позволи на нашата клиентка да се подложи на частна лазерна терапия за третиране на обезцветяването на кожата й, за да заличи сериозните козметични ефекти в следствие на небрежната процедура.

Ако искате да говорите с член на екипа по клинична небрежност, обадете се на 0207 485 8811 или попълнете онлайн формуляр за запитване.

Share this article