Да останеш в безопасност, докато караш велосипед по време на COVID-19

11 May 2020

Table of Contents

Всички трябва да променим начина си на живот в резултат на пандемията COVID-19 и нейното въздействие върху обществото.

По време на писането на този блог колоезденето е разрешено или като форма на транспорт до работа за тези, които не могат да работят от вкъщи, или като форма на индивидуални упражнения.

Дори и да карате велосипед сам, все още има риск от контакт с хора и все още има опасности на пътя, въпреки намаляването на трафика.

Превозни средства

Пътищата са забележимо по-тихи и това може да изглежда чъдесно в началото. Въпреки това забелязах, че автомобилите са склонни да пътуват по-бързо, поради липсата на трафик. Трябва да продължите да сте бдителни и да не оставяте по-чистите пътища да ви дават невярно чувство за сигурност. Същият съвет се отнася и за това, че сте бдителни за дупки, които все още създават опастност по пътищата!

Други велосипедисти

Колоезденето в групи, освен ако не карате колело с членове на домакинство си, не е уместно. Съществуват опасения, че ако хората все още продължат да се движат по групи, тогава правителството ще забрани изобщо колоезденето. Това се е случило и в други страни и Ричмънд Парк беше затворен за велосипедисти в резултат на неспазване на това.

Трябва също така да бъдете предпазливи, когато спирате заедно с други колоездачи на кръстовища, управлявани със светофари, или преминавайки по-бавно движещи се велосипедисти. Винаги пазете най-малко два метра дистанция от други колоездачи.

Пешеходците

Все още има пешеходци и трябва да се уверите, че спазвате правилото на два метра. Бъдете наясно с разстоянието си от бордюра, където отделните пешеходци преминават.

Ако сте имали злополука

Трябва доколкото е възможно да се опитате да поддържате двуметровото правило за дистанция. Когато обменяте детайли и инфомация, попитайте за тяхното име, регистрация на автомобила им и данни за застраховка. Няма проблем тези данни да се изпратят чрез текстово съобщение, но се уверете, че получавате тяхното съобщение, преди да си тръгнат. Можете също така да направите снимка на тяхното превозно средство, за да се уверите, че имате доказателство на техния регистрационен номер. Уверете се, че някой се е обадил по телефона на линейка и полиция, за да можете да получите необходимото лечение.

Ако сте пострадали при инцидент се обадете на Снежина Янкова за безплатен съвет на 07516 441 448 или 02076819013 / syankova@osbornes.net

Share this article