Възрастен мъж, който почти умира след „небрежна“  медицинска грижа, получава 900 000 британски лири обезщетение

10 Sep 2021 | Elida Dimitrova

Възрастен човек, който е получил инсулт и едва не е починал, след като  болногледачите са пропуснали да го посетят 142 пъти и да го подканят да си пие лекарствати получи 900 000 паунда обезщетение.

Името на  63-годишния човек, който не може да бъде назован по правни причини, е трябвало да бъде посещаван два или три пъти на ден от болногледачи, за да го накарат да си взема лекарството за превенция на инсулт Dabigatran.

Служителите от Ashley Care LLP в Саутенд, Есекс, пропускат да го посетят цели 142 пъти, включително 45 пълни дни, за период от 12 седмици-което означава, че не е взел потенциално животоспасяващото си лекарство. Служителите на фирмата за болногледачи не го посещават и в последните четири дни преди да получи инсулт.

Мъжът, който сега е на 69 години и чиято долна дясна част на тялото остава парализирана, не може да говори и чиято продължителност на живота е намалена в резултат на получения инсулт, е представляван от адвокат по медицинска небрежност Стефани Приор от адвокатска кантора Осборнс.

Възрастния човек, на когото съдилищата предоставят анонимност, тъй като няма умствени способности в резултат на инсулт, е трябвало да бъде посещаван редовно от болногледачи от Ashley Care LLP, тъй като страда от депресия, тревожност и има други проблеми с психичното здраве

Дъщеря му каза: „Казаха ни, че той има 1% шанс да оцелее, така че е чудо, че все още е тук, не трябваше да се стига до тук. Ако полагащите грижи  си бяха свършили работата и си бяха правили труда да го посещават, той все още щеше да може да ходи и да говори. Грижите, които получаваше, бяха немарливи.

Не знаем колко дълго е лежал там, тъй като болногледачите не са били там от четири дни, което несъмнено влоши значително резултата. ”

Мъжът е трябвало да получава посещения за грижи три пъти на ден от Ashely Care от 25 март 2015 г. и два пъти на ден от 10 април 2015 г. Той звъни по телефона на племенницата си на 14 юни, за да обяви, че бедства и е преместен в специализирано отделения за инсулт в  болницата Саутенд.

Дъщеря му добави: „Баща ми беше на антикоагуланти, така че беше от решаващо значение да приема лекарството си. Поради неговите проблеми с психичното здраве ние имахме план за грижи, така че той трябваше да бъде подпомаган от болногледачите за да взема лекарствата си. Част от плана за възстановяването му беше, че като семейство няма да обикаляме през цялото време, за да го притесняваме, за да могат полагащите грижи да го насърчат да се грижи за себе си. В резултат на това цялото семейство не знаеше, че болногледачите не са изпълнявали задълженията си.

„Баща ми се срина, но успя да се обади на племенницата си и просто каза„ помощ “по телефона. Намериха го на пода, покрит с изпражнения и неспособен да говори.

„Толкова е обезпокоително да се знае, че онези, които трябваше да му помагат да се възстанови дори не са си направили труда да се появят през повечето време. Бяхме възмутени и ядосани, когато това се случи, но честно казано сега сме по -тъжни, че той е в това състояние.

„Трагично е, тъй като сега децата ми нямат дядо, с когото да играят пълноценно. Той е най -добрият ми приятел и би бил толкова добър с тях, но това ни беше отнето.

„Бих призовал хората, които се нуждаят от болногледачи за своите близки, да се уверят, че всъщност те си вършат работата, тъй като не бих искал някой друг да преживява това, което сме преживели. Фирмите които предлагат подобни грижи трябва да се уверят, че персоналът им посещава болните, тъй като в противен случай излагат живота на хората на риск. Семействата им трябва да са спокойни, че за близките им се полагат грижи. Моето доверие към тези хора беше унищожено и сега ми е трудно да се доверя на някой, който да се грижи за баща ми. ”

Стефани Приор, ръководител на отдела по медицинска небрежност в Osbornes Law, казва: „Моят клиент има късмета да е жив, но животът му е опустошен от небрежната грижа на онези, които е трябвало да се грижат за него и да следят че приема лекарството си. Този трагичен случай е категорично предупреждение към фирмите предлагащи подобни, да следят строго че служителите им посещават редовно пациентите си, както е планирано, тъй като държат в ръцете си живота на тези, за които се грижат. ”

Ако сте били жертва на небрежна медицинска грижа или сте претърпели физическа травма в резултат на инцидент не по ваша вина и смятате, че можете да предявите иск, свържете се с нашия български екип за физически наранявания на 07843349633/ 02076818675 Елида Димитрова и 07516 441448 / 020 7681 9013 Снежина Янкова

Share this article

Contact

Контакт

Свържете се с нас на тел 07516 441 448

Email us Send us an email and we’ll get back to you


  • Препоръчвам!

   Svilen Veselinov

  • Отличен и много професионален екип от юристи. Много благодаря на Елида Димитрова и Снежина Янкова, че бяха много професионални и подкрепящи ме по време на целия иск. Горещо препоръчвам!

   Стоян Денков

  • Горещо препоръчвам адвокатска кантора Осборнс за искове при инциденти
   Силно препоръчвам Osbornes Law и по-специално Снежина Янкова за техния професионализъм, отзивчивост и ефикасност при разрешаване на иска ми по делото за щети от инцидента ми, който беше разрешен по начин, който надхвърли всичките ми очаквания.
   Не се колебайте да се свържете с г-жа Янкова и Осборнс, ако имате нужда от човек, на когото можете да се доверите.
   Благодаря

   Тодор Стефанов

  СлучаиVIEW ALL

  1. 20.9.2021

   Андрю Мидълхърст, специалист по велосипедни произшествия адвокат в Osbornes Law, е уредил иск за ранен велосипедист в рамките на £ 70,000.00.

   Нашият клиент кара колелото си по тих път в Източен Лондон, когато шофьор на кола внезапно отваря вратата на колата си. Нашият клиент няма шанс да избегне сблъсъка и удря лицето си в отворената врата. Шофьорът е осъден за това,... Read more

   Read more
  2. 10.9.2021

   Възрастен мъж, който почти умира след „небрежна“  медицинска грижа, получава 900 000 британски лири обезщетение

   Възрастен човек, който е получил инсулт и едва не е починал, след като  болногледачите са пропуснали да го посетят 142 пъти и да го подканят да си пие лекарствати получи 900 000 паунда обезщетение. Името на  63-годишния човек, който не... Read more

   Read more
  3. 31.8.2021

   Семействата на жертвите от трамвайната катастрофа в Кройдън изпращат искане до главния прокурор за започване на ново разследване.

   Адвокати Осборнс, които  представляват пет от семействата на жертви на трамвайната катастрофа в Кройдън, се обърнаха към  главния прокурор с молба до Висшия съд за ново разследване на инцидента, като се позовава на множество нередности при провеждането на първоначалното разследване,... Read more

   Read more
  4. black motorbike
   24.8.2021

   Мотоциклетист пострадал при злополука получава 400 000 паунда обезщетение.

   Г -н С, италианец, работещ в 5 -звезден лондонски хотел, пътува с мотопед от работа към вкъщи през нощта в Централен Лондон през 2009 г. Той кара по прав път. Отпред в дясно има такси, завиващо по страничен път. Когато... Read more

   Read more
  5. red motorcycle
   19.8.2021

   Спечелен Иск за обезщетение на стойност 90,000 паунда на пострадал мотоциклетист.

   Г-н H работи като служител по сигурността. Той и съпругата му работят на пълен работен ден и плануват да имат деца. Г-н Н кара мотора си през кръстовище във Финчли, когато шофьор на кола пресича пътя му идвайки от страничен... Read more

   Read more
  6. 18.8.2021

   Иск за обезщетение след претърпяна  сериозна мозъчна травма, в следствие на удар от пътен знак на Лондонското метро, който го оставя в безсъзнание.

   Пилот на авиокомпания „по чудо“ оцеля, след като железопътна табела от 20 кг падна на четири метра височина върху главата му при оживена метростанция в Лондон. Пиеро Буреси-Паоне, на 58 години, от Крауч Енд, Северен Лондон, се разхожда със съпругата... Read more

   Read more

  VIEW ALL