Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.

26 Jan 2021

Table of Contents

Нашият клиент се движи с велосипеда си по велоалея, докато ответника минава покрай него с висока скорост. Таксиметровият шофьор шофира толкова близо до клиента ни, че го закача с предната си гума, събаряйки го, а след това е затиснат и от велосипеда си.

В резултат на инцидента нашият клиент получава фрактура на лявата си колянна капачка и наранявания на меките тъкани  на крака, ръката и торса.

В болницата му е поставена метална скоба с удължител, която да фиксира фрактурата и той е принуден да се върне в Испания, за да може семейството му да се грижи за него. За да може да лети с металното удължение, той трябваше да закупи три самолетни билета.

Нашият клиент носи твърдата скоба за коляно в продължение на няколко месеца и след това я замества с мека скоба за коляното. Освен това се наложи  да използва патерици. Той получи интензивна  физиотерапия, но въпреки това претърпя значителна загуба на мускулна маса в левия квадрицепс поради фрактурата на коляното. Най-накрая беше изписан шест месеца след инцидента.

След инцидента той не успя да се върне на обичайната си работа като сервитьор. След като остава без работа, той развива депресия и тревожност, включително и поради факта че е трябвало да се върне в Испания, физическите ограничения, както и финансовите последици след като остава без работа.

Искът е уреден и полученото обезщетение е в размер на £ 35 000 за да покрие разноските по психологическа терапия, както и няколко месеца загуба на доходи.

Ако сте претърпели физическа травма в резултат на ПТП или трудова злополука и искате да обсъдите евентуален иск с член на Българския екип на адвокати Осборнс, моля обадете се на нашите български юристи☎ 07843349633/02076818675 Елида Димитрова и ☎07516 441448 /020 7681 9013 Снежина Янкова или попълнете онлайн формуляр за запитване.

Share this article