Андрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.

4 Mar 2021

Table of Contents

В злополуката участва велосипедист, който прави ляв завой на улица в Източен Лондон. Той кара колело в близост до пътя на малко разстояние от бордюра.

Докато завива зад ъгъла, велосипедът му изведнъж се плъзва от долу и той пада на земята.

При проверка на пътната настилка се оказва че тя е покрита с маслено вещество, което преминаваше на дълга линия по пътя. Тъй като колоездачът се намира зад завоя, той не може да види състоянието на пътната настилка.

Свидетели, които са видели какво се е случило, описват автомобил на общината за почистване на пътища , изпускащ маслена субстанция, който е минал покрай района малко преди велосипедиста. Взети са данни на свидетелите и един свидетел е съгласен да даде псмени показания, за да потвърди видяното.

Адвокати Осборнс се обръщат към застрахователите на общината, за да търсят отговорност.Отговорност за инцидента е призната.

Велосипедистът претърпява изкълчване и фрактура на китката, причиняващи му значителна болка, дискомфорт и неудобства.

Ние от ОСборнс уредихме велосипедиста да бъде прегледан от медицински експерти. Ортопедичен хирург, който специализира  наранявания на горните крайници, посъветва, че има нужда от операция. Застрахователите на общината заплатиха за нея.

За съжаление рамото на велосипедиста не  се възстанови напълно. Други медицински експертизи потвърдиха, че колоездачът ще има постоянни проблеми в резултат на нараняването.

Въз основа на тези медицински доклади успяхме да оценим и изчислим последващите минали и бъдещи финансови загуби на велосипедиста и предявихме иск за тях към застрахователната компания на общината заедно с иск за болката, страданието и загубата на удобство, преживяни като резултат от нараняванията.

Финансовите загуби включват елементи като:

– Загуба на доходи, претърпяна след инцидента и след операция;

– Разходите за операция в частна болница;

– Повишени разходи за обществен транспорт в резултат на неспособност за каране на велосипед;

– Разходите на майстори, платени за извършване на поддръжка в дома на велосипедиста и наемане на имоти, които те не са могли да извършат сами

– Грижи, извършвани от член на семейството след операция;

– Минали и бъдещи разходи за почистващ препарат за подпомагане на почистването около дома на велосипедистите след нараняването;

– Разходите за личен треньор и терапевт;

– Цената на лечението за справяне с психологическите последици от инцидента.

Андрю Мидълхърст успя да договори споразумение със застрахователната компания на общината, без да е необходимо да се започва съдебно производство.

Share this article