Съвети за пътуване с велосипед

21 Feb 2020
cycling

Table of Contents

 

Преди две седмици се прибирах вкъщи с велосипеда си от тренировки. Бях буквално на 2 минути от къщата си, когато шофьор на Uber излезе от страничен път и почти се сблъска с мен. Бях малко потресена, но за щастие нямаше сблъсък. Спря и ми каза, че не ме е видял, но аз имах предна светлина, задна светлина, красиво ярко розово светлоотразително яке и гигантска розова чанта, която ползвам за тренировки.

Като човек, който пътува предимно с велосипед през зимните месеци се налага да карам на тъмно, освен ако нямам късмет да изляза на разходка през уикенда.

Ето няколко съвета за запазване на безопасността, докато карате велосипед през нощта:

  1. Светлини – Добрите светлини са изключително важни. Когато карате трябва да внимавате не само за движението, но и за дупки и решетки. Потърсете светлини, които осигуряват силен лъч.
  2. Светлоотразително облекло – Светлоотразителни якета и светлоотразителни ръкавици ще Ви помогнат с предпазването. Ако не сте почитател на розови или жълти светлоотразителни якета, сега на пазара има други, по-фини, отразяващи якета.
  3. Позиция на пътя – Не карайте прекалено близо до ръба на пътя. През нощта няма да можете да видите дупки или решетки. Карането на поне метър от ръба на пътя означава, че сте по-установени на пътя, а не само в периферно зрение на водачите на автомобили.
  4. Топли дрехи – Да останете на топло при колоездене е много важно, тъй като ви позволява да имате по-бързи реакции. Носенето на качествени ръкавици наистина помага!

Колоезденето през нощта може да бъде едно от най-релаксиращите изживявания в Лондон. Пътищата могат да бъдат по-тихи и това е красив начин да видите града. Само помнете да бъдете видими и да бъдете в безопасност!

Публикация написана от Лаура Суейн

Share this article