Chevron pointing up icon

Malpraxis chirurgie estetica

Solicitors in London

News article published on: 4th October 2018

Obțineți ajutor pentru a face reclamații privind malpraxis de intervenții chirurgicale estetice de la avocații calificați în chirurgia estetica.

Tratamentul cosmetic reprezintă o afacere în plină expansiune de miliarde de lire sterline, cu peste 100.000 de proceduri medicale și non-medicale desfășurate în fiecare an în Marea Britanie. Însă, în timp ce cererea este în continuă creștere, încrederea în această “lume tulbure” (Peter Walsh, directorul executiv al acțiunii împotriva accidentelor medicale) este scăzută și mulți dintre ei pun la îndoială siguranța și adecvarea condițiilor din clinicile de chirurgie cosmetică.

Existau deja preocupări legate de standarde și de lipsa reglementării, însă guvernul a decis să acționeze în urma scandalului implantului mamar PIP în 2011, când s-a descoperit că 47 000 de femei din Regatul Unit au avut implanturi care prezenta un risc dublu față de riscul normal de ruptură. Respondenții la revizuirea de către guvern a condițiilor legale au solicitat interzicerea vânzărilor agresive și a publicității. Raportul va fi publicat în martie.

Riscurile chirurgiei non-invazive.

Există foarte multe cazuri de malpraxis și tratament sub-standard, iar necesitatea de reformă este deja restantă. Problema pare să fie o combinație între lipsa de reglementare și cererea ridicată; nu există nicio cerință de a se înregistra la Comisia pentru Calitatea Serviciilor de Îngrijire (CQC) pentru tratamentele non-chirurgicale, astfel încât oricine care are o pregătire modică de specialitate se poate înregistra ca practicant de tratamente cosmetice și poate efectua tratamente non-chirurgicale – majoritatea tratamentelor nu sunt chirurgicale – existând o competiție acerbă la nivelul prețurilor pentru a răspunde cererii.

Aceste tratamente non-chirurgicale includ practici care sunt mai puțin invazive decât intervențiile chirurgicale, dar care totuși prezintă un risc de leziune și care sunt, de obicei, direcționate spre netezirea aspectului pielii, cum ar fi Botox, implanturi dermice, exfoliere chimică, tratament cu laser și transplant de păr.

  • Toxina botulinică (sau Botox) este un agent de paralizie musculară folosit pentru a relaxa mușchii faciali și astfel pentru a reduce liniile și ridurile. Ocazional, injecțiile cu Botox provoacă o ușoară cădere a pleoapelor sau o ridicare a sprâncenelor și necesită un tratament corectiv.
  • Implanturile dermice sunt o altă modalitate populară de a netezi ridurile faciale. Procedura implică injectarea de acid hialuronic sau colagen în piele. Acesta este, în general, considerat ca fiind sigur, dar complicațiile raportate includ amorțeală, noduli și umflături, mișcări, inflamații și infecții.
  • Exfolierea chimică este, de asemenea, menită să reducă aspectul liniilor faciale și pentru a îmbunătăți textura pielii, prin eliminarea stratului exterior al epidermei pentru a permite unui nou strat de celule proaspete să crească în loc. Efectele sunt, de obicei, ușoare, dar există riscul de pigmentare permanentă (luminarea sau întunecarea pielii) și de infecție.
  • Tratamentul cu laser poate fi folosit pentru a înlătura părul facial sau corporal nedorit și, de asemenea, pentru a reduce cicatricile și petele (refacerea suprafeței pielii cu laser). La fel ca în cazul oricărui tratament cu laser, există riscul de arsuri, pigmentare și de apariția unor cicatrici.

Cum vă putem ajuta în privința solicitărilor de despăgubiri legate de malpraxis in chirurgia estetica?

Dacă ați beneficiat de un tratament care nu v-a adus rezultatele dorite și care credeți că a fost efectuat în mod incorect, contactați-ne pentru a discuta cu un membru al echipei noastre specializat în vătămări, care vă va vorbi în detaliu despre toate aspectele legate de solicitările de compensații aferente intervenției dvs. de chirurgie cosmetică și vă informează ce documente trebuie să furnizați pentru a iniția revendicarea dvs., dacă decideți să continuați. Vă asigurăm că toate informațiile pe care ni le furnizați vor rămâne confidențiale.

Contactati-ne pentru a discuta despre un posibil malpraxis suferit.

Scris de Stuart Kightley

arrow pointing down
Testimonial:

"Outstanding - effective communication, swift actioning with the customer at the heart of your work"

Property department

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback