Chevron pointing up icon

Despagubiri pentru accidente in fabrici

Solicitors in London

Despagubiri pentru accidente in fabrici

News article published on: 30th August 2018

Solicitări privind despagubiri accidente de munca in fabrici pe teritoriul Angliei.

Industria prelucrătoare ocupă 10% din forța de muncă din UK, dar reprezintă 25% din totalul accidentelor mortale la locul de muncă și 16% din accidentele raportate.

Fabrica poate fi un mediu periculos și, chiar dacă în ultimele decenii s-au înregistrat îmbunătățiri în ceea ce privește siguranța lucrătorilor, există încă loc pentru mai bine.

Principala sursă de îmbunătățire a siguranței a fost impunerea legislației europene în ultimii 20 de ani, care a extins și îmbunătățit Legea Fabricilor din 1961 și 1974. Această legislație acoperă o gamă largă de activități la locul de muncă și asigură faptul că evaluarea riscurilor se află în centrul operațiunilor.

Leziuni produse de mașini și utilaje și răspunderea strictă

În fabrici, utilajele prezintă un risc deosebit. Reglementările impun faptul că, dacă un echipament este defect, indiferent de motiv, iar acest lucru provoacă un prejudiciu unui lucrător, atunci angajatorul va fi obligat să plătească despăgubiri pentru aceste vătămări. Acesta este unul dintre puținele exemple de “răspundere strictă” din legislația britanică, în care nu este necesar să se dovedească vina din partea învinuitului.

Răspunderea strictă este impusă în această situație pentru protecția lucrătorilor – există o inegalitate de statut între salariat și angajator, ceea ce ar face dificil pentru angajat să prezinte dovezile necesare pentru a dovedi că o mașină a funcționat defectuos din cauza unei anumite neglijențe a angajatorului.

De exemplu, Osbornes a acționat în numele doamnei V, o doamnă de origine bulgară care a lucrat într-o brutărie industrială din Londra și care vorbea doar puțin engleza. Lucra la un utilaj pe linia de producție, un utilaj pentru care fusese instruită și care nu avusese nici o problemă înainte, când brusc și fără niciun avertisment o parte a mașinii, un bloc metalic, a ieșit în afară și a lovit-o pe cap, aruncând-o pe jos prin fabrica și lăsând-o fără cunoștință. Nu a putut să spună despre ce piesă a fost vorba și cum sau de ce a ieșit din mașină și nu avea detalii despre eventualii martori. Dovedirea culpei angajatorului ar fi fost extrem de dificilă, dar, pentru că mașina a funcționat defectuos, angajatorii au fost strict responsabili și astfel a fost compensată pentru vătămările la nivelul capului care i-au afectat munca în următorii trei ani.

Răspunderea strictă nu se aplică în majoritatea celorlalte activități de muncă, astfel încât pentru majoritatea angajaților este necesar să se dovedească ce anume a reprezentat cauza unui accident și să se arate că angajatorul a fost într-o oarecare măsură de vină. Din fericire, există alte reglementări care ajută, deoarece impun diferite obligații de siguranță angajatorilor.

Legislația controlează modul de utilizare a mașinilor și a altor echipamente de lucru și modul în care este organizată fabrica, astfel încât siguranța lucrătorilor să fie luată în considerare. De exemplu, multe fabrici au vehicule cum ar fi motostivuitoare și transportoare de paleți care se deplasează în “zona de lucru” și există reguli privind modul în care ar trebui folosite pasajele pietonale pentru a menține traficul departe de pietoni. Aceasta este o procedură elementară de siguranță, însă este surprinzător câte cazuri întâlnim în care un lucrător din fabrică a fost rănit de un vehicul căruia i s-a permis să acționeze într-o zonă în care circulă pietonii.

Substanțele periculoase și toxice sunt deseori folosite în procesul de fabricație și există reglementări concepute special pentru a controla utilizarea acestora pentru a minimiza pericolele pentru sănătate și siguranță.

Abordarea bazată pe simțul realității.

Se vorbește mult despre “cultura sănătății și siguranței” și despre necesitatea aplicării unei abordări comune a riscurilor și a reducerii sarcinii birocrației. Acest lucru poate fi adevărat în anumite domenii, însă în cadrul lucrului în fabrică este vital să existe reguli adecvate, aplicate strict, pentru a vă asigura că angajatorii își iau serios responsabilitatea pentru siguranța lucrătorilor.

Deci, este o preocupare reală faptul că guvernul a grăbit trecerea prin parlament a unui amendament la Legea Întreprinderilor pentru a împiedica lucrătorii care au suferit vătămări bazându-se pe reglementările de siguranță să facă o cerere de despăgubire. În cazul în care amendamentul va fi transpus în lege, victimele de drept ale accidentelor vor trebui din nou să se bazeze pe dovada neglijenței angajatorilor lor și vom reveni la un regim de siguranță pe stil victorian caz în care va fi mult mai dificil să reușim în cazul unei acțiuni îndreptate împotriva unui angajator.

arrow pointing down
Testimonial:

"Felt that I always got the most sound and intellectual advice."

Personal Injury client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

Sorry, no posts matched your criteria.

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


Speak

To a

Lawyer

ENQUIRY
SUBMIT