Chevron pointing up icon

Accidentele cu scara si caderile de la inaltime

Solicitors in London

Accidentele cu scara si caderile de la inaltime

News article published on: 2nd March 2016

Caderile de la inaltime reprezinta cea mai frecventa cauza de deces la locul de munca si unul dintre cele mai serioase motive de vatamare. Pana in 2006 problema a luat o asemenea amploare – 46 de decese si 3350 leziuni majore doar in anul respectiv – incat Guvernul a introdus o legislație noua pentru a imbunatati siguranta lucratorilor.

caderi de la inaltime in uk

Reglementarea Work at Height

Reglementarea Work at Height 2007 (modificata) se aplica pentru toate locurile de munca unde exista riscul ca o persoana sa cada de la inaltime, nu doar pe santierele de constructii ci si in birouri, magazine sau la alte locuri de munca.

Reglementarile juridice sunt stabilite in sens larg incat orice munca la inaltime trebuie sa fie evaluata si pe cat posibil evitata; in cazul in care nu poate fi evitata, atunci trebuie depuse toate diligentele pentru a reduce riscul la minim. Minimizarea riscului se refera si la folosirea unui echipament de protectie care sa previna caderea sau sa reduca distanta implicata, sau la o procedura adecvata scrisa si instruirea corespunzatoare astfel incat, in desfasurarea atributiilor, muncitorii sa inteleaga si sa fie capabili sa se descurce in orice situatie de risc ce poate aparea. Echipamentul de protectie trebuie sa fie verificat, intretinut si reparat, iar muncitorii trebuie sa fie instruiti in mod corespunzator cu privire la cum anume trebuie utilizat.
Masurile practice pot include instalarea balustradelor, hamuri si plase, platforme de lucru si casti speciale de protectie.

Reglementarea acopera de asemenea si folosirea scarilor la lucru. Scarile sunt una din cauzele multor accidente de munca si din 6000 de accidente semnificative si majore inregistrate la Health & Safety Executive (Protectia muncii), in fiecare an, peste 1000 implica folosirea scarii.

Folosirea scarilor la locul de munca

Scarile sunt una dintre cele mai cunoscute obiecte de lucru cu angajatori deoarece sunt un mijloc ieftin de acces – ele nu costa prea mult si pot fi folosite de cate o persoana fara ajutorul altcuiva. Aceasta inseamna ca ele pot fi folosite si in alte situatii decat in folosul muncii.

Ele ar trebui folosite doar pentru munca si pe santierele unde a fost facuta o evaluare, in prealabil, pentru a se asigura ca schela sau o platforma mobila nu ar putea fi utilizate. Ar trebui sa aiba si spatiu pentru o a doua persoana care sa fie bine legate si securizate in partea de sus. Dar aceste masuri de siguranta fac ca aceste scari sa fie si mai scumpe si mai putin flexibile, incat muncitorii sunt deseori trimisi la interventii cu o foaie de lucru si o scara de marime standard.

In mod normal, scara poate cateodata sa alunece deoarece nu este asigurata in partea de jos sau ar putea sa cada in partile laterale deoarece nu a fost asigurata in partea de sus.

Un alt risc implica munca pe acoperisuri. Cateodata suprafața acoperisului este fragila si nesigura. Poate fi o fereastra de mansarda pe care se poate merge cu usurinta. In aceste cazuri, leziunile sunt de cele mai multe ori severe si pot include atat traumatisme craniene cat si leziuni ale coloanei, fracturi multiple, insa acestea pot fi prevenite de cele mai multe ori printr-o evaluare corespunzatoare prin care se poate testa rezistenta acoperisului iar zonele nesigure sa fie imprejumuite in mod evident. Geamurile de mansarda ar trebuie sa fie intotdeauna imprejumuite de jur imprejur spre a fi marcate in mod evident.

Cum v-am putea ajuta

Osbornes Solicitors a oferit asistenta juridica pentru multe cazuri in care muncitorii au cazut de la inaltime sau prin acoperisul cladirilor deoarece angajatorii lor nu au facut demersuri elementare necesare pentru a le asigura in mod rezonabil siguranța la locul de munca.

In situatia in care ati fost victima unui astfel de accident de munca sau cunoasteti pe altcineva care a suferit un astfel de accident si doriti sa discutati mai pe larg despre situatie si care sunt demersurile care se parcurg in cazul respectiv, puteti discuta cu Maria Tiron sunand la 07809343150 / 02074288445, pe email la mariatiron@osbornes.net sau completand online enquiry form.

arrow pointing down
Testimonial:

""Mark Freedman draws acclaim for his work in high net worth divorce cases, including those involving company structures, family trusts and overseas assets.""

Chambers UK 2019

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback