Chevron pointing up icon

Ски инциденти – какво да направите ако пострадате?

Solicitors in London

News article published on: 16th March 2020

, Ски инциденти – какво да направите ако пострадате?

Доклад от Службата за външни и общински отношения на Обединеното кралство показа, че за период от 4 години 58 души от Обединеното кралство са загинали по време на ски и сноуборд ваканции, докато хиляди са претърпели наранявания. Съвсем наскоро ABTA съобщи, че през последния ски сезон има над 200 значителни наранявания сред британските летовници.

Спорт и контузии

Начинаещите скиори са изложени на два пъти по-голяма вероятността да имат злополука, водеща до нараняване, отколкото опитните скиори, особено през първите няколко дни от почивката им. Рискът от опасност е висок и има сериозни последици особено при сблъсък с друг човек или неподвижен обект, което може да доведе до нараняване на главата или сериозно сътресение.

Естествено всяка дейност, особено докато има сняг, има своите рискове от специфични наранявания: сноубордистите са по-склонни да претърпят фрактури на китката, докато най-честото нараняване при каране на ски е изкълчено коляно, което води до увреждане на лигаментите. Други занимания със зимни спортове, които водят до наранявания като навяхвания, дислокации и счупвания, включват шейни, санджинг и кънки на лед. Снегоходът е особено рисков, тъй като тези превозни средства са с тегло над 600 килограма и достигат скорост от 90 мили в час, което увеличава вероятността от смърт или травма на главата.

Пътна застраховка за зимни спортове

При високия риск от нараняване има смисъл да се направи застраховка за пътуване, която покрива специално зимните спортове. Въпреки това прочетох неотдавнашно проучване, направено от 2000 души, което разкри, че една трета не е проверила дали застраховката им за пътуване покрива зимни спортове, като се предполага, че те са автоматично покрити. Това не е задължително. Що се отнася до новите проучвания на ABTA, над 10 милиона възрастни британци, които се качват на пистите всяка година, повече от 3,5 милиона не успяват да сключат застраховки за пътуване .

Как да осигурите вашата безопасност, докато сте на зимната си ваканция

Въпреки че адекватната застраховка за пътуване е жизненоважна, идеалната ваканция винаги е тази, в която не се налага да я използвате. Имайки предвид тази цел, ето няколко съвета, за да се предпазите от нараняване по време на зимната си ваканция:

 • Загрейте добре преди всяка дейност, за да предотвратите увреждане на мускулите и връзките.
 • Носете подходящи дрехи, за да поддържате топло и защитено.
 • Запомнете да носите предпазните съоръжения като очила, каска и ръкавици.
 • Уверете се, че вашето оборудване работи правилно.
 • Научете как да паднете безопасно, като вземете уроци от квалифициран инструктор, ако е необходимо.
 • По всяко време обръщайте внимание на вашето обкръжение, времето и други хора около вас.
 • Бъдете хидратирани и нащрек.
 • Придържайте се към склонове и курсове, подходящи за уменията ви.
 • Използвайте само правилни техники за вашата дейност и потърсете помощ, ако не знаете какво правите.

Какво да направите, ако сте наранени: обезщетения и ограничения за застраховка при пътуване

Ако получите нараняване и се нуждаете от незабавна медицинска помощ, можете да получите достъп до това чрез спешната служба на курорта. Информирайте вашата застрахователна компания ако имате застраховка и те ще ви предоставят допълнителни съвети и подкрепа.

Ако приемем, че сте закупили адекватна застраховка за пътуване през зимата, можете да се уверите, че всички разходи, свързани с вашето нараняване, трябва да бъдат покрити; неща като хоспитализация или такси за клиниката и транспорт, за да ви приберат у дома.

За да си помогнете с застрахователния иск и всички бъдещи искове за телесна повреда:

 • съберете колкото е възможно повече доказателства за вашата злополука
 • запишете данни за контакт на свидетели
 • направете снимки на мястото на произшествието, както и вашите наранявания
 • вземете копия от медицински бележки и разписки за всякакви разходи, свързани с вашето нараняване.

Въпреки че застраховката за пътуване е от жизненоважно значение за покриване на незабавна и средносрочна помощ, тя не предоставя компенсация за болка и страдание и загуба на доходи, произтичащи от нараняването ви.

Подаване на иск за лично нараняване

Ако злополуката не е била по ваша вина и небрежността на някой друг е допринесла за вашето нараняване, може да бъдете в състояние да предявите успешен иск за обезщетение за лична вреда срещу застрахователната компания на другата страна.

Тъй като инцидент вероятно е станал в друга държава, ще влязат в сила различни закони. Например, може да бъдете в състояние да подадете иск от вашата държава или да бъдете задължени да го подадете от държавата, в която се е случило произшествието. Възможно е да има различни срокове за подаване на иск в зависимост от държавата, както и други потенциални проблеми, които трябва да бъдат разгледани.

 

Блога написан от адвокат – Магдалена Кнез

Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяванеМлада пешеходка, губи живота си при пътнотранспортно произшествие. Искът е уредена за близо £50 000.
arrow pointing down
Testimonial:

"Many thanks to you for all your efforts and the work you have done to bring this protacted matter to a conclusion."

Wills, Probate & Disputed Estates client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


  Request Callback