Chevron pointing up icon

Мозъчна травма

Solicitors in London

News article published on: 14th January 2019

Адвокатска кантора Озборнс успешно защити правата на унгарски лекар, претърпял мозъчна травма при пътнотранспортно произшествие. Ищецът е вървял от работното си място през паркинга и пресичайки път до кръгово движение е бил блъснат и повален от ответникът. 

Въпреки че ударът бил при движение с ниска скорост, ищецът получава травма на главата и за малко губи съзнание. Ищецът получава и фрактури на раменете и ръцете, за които се налага оперативна намеса, но контузията в главата не е лекувана и след няколко дни ищецът е изписан от болницата. Ищецът отсъства от работа в продължение на няколко седмици, докато се възстанови, но продължава да страда от продължителни главоболия и замайване. След завръщане на работното си място като невролог в болницата, ищецът среща трудности да се справи с изискванията на работата и се налага да ограничи задачите си на кратки периоди. 

По настояване на Стюарт Кайтли от адвокати Озбoрнс които поемат случая е назначена мозъчна експертиза и ядрено магнитен резонанс, които доказват че ищецът е плучил увреждане на структурата на мозъка в резултат от удара в главата при инцидента. Резултатите от изследванията, показанията на свидетелите и клиничното представяне на ищеца доказват че мозъчното увреждане получено в резултат от инцидента е нанесло щети на познавателните функции на ищеца, концентрацията и памета му както и на настроението и поведението му. Доказателствата потвърждават факта че въпреки че ищецът не е изгубил тотално възможността си да работи, той ще трябва да работи по-малко и ще бъде силно ограничен да работи до достигане на нормалната възраст за пенсиониране. 

Тези безспорни доказателства са приети почти без възражения от ответната страна което прави възможно приключването на случая преди достигането на съдебната фаза. Постигнатото споразумение в интерес на ищеца е в размер на 6 цифрена сума. 

Адвокатът на ищеца Стюарт Кайтли от Озборнс каза за случая: “Това беше случай при който се възползвахме от ранните разследвания на експерти по мозъчната травма. Ищецът е бил освободен от болница без неврологично проследяване и е успял да възобнови работата си, но незабелязаните значителни щети на мозъка ни позволиха да представим на ответника неоспорими доказателства, които позвлиха на ищецът да получи компенсация за последиците от злополуката в последните години от кариерата си.”

 


Резюме на казуса: Иск за обезщетение на пешеходец блъснат на пешеходна пътека на път за работа бе уреден за £ 20 000.Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяване
arrow pointing down
Testimonial:

"Many thanks for all your hard work and advice through out the year. It has been a rocky journey but thank you for sticking with us and believing in us enough to pursue and carry on."

Wills, Probate & Disputed Estates client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback