Chevron pointing up icon

Контузии при колоездене – някои често задавани въпроси

Solicitors in London

News article published on: 17th February 2020

, Контузии при колоездене – някои често задавани въпроси

Към кого се подава иск? Искът ви ще бъде предявен срещу другото лице, участващо в сблъсъка. На практика обаче вашият иск ще бъде разгледан от застрахователна компания от ваше име.

Може да съм частично отговорен, мога ли все пак да предявя иск? Да. Ние ще бъдем в състояние да ви посъветваме колко вината вероятно ще бъде предписана на вас. На практика обикновено можем да постигнем споразумение със застрахователната компания на процент.

Какво да направя, ако ударя пешеходец? Трябва да вземете името и данните за контакт на пешехода и всички свидетели. Ако имате застраховка, трябва незабавно да докладвате злополуката на своя застраховател. Ако също сте ранени и пешеходецът е бил частично отговорен за сблъсъка, тогава може да имате насрещен иск срещу вас.

Имам ли нужда от застраховка? Няма изискване да притежавате застрахователно покритие, за да пътувате във Великобритания. Ние обаче насърчаваме застрахователното покритие, за да ви защитим в случай, че участвате в сблъсък и се твърди, че носите отговорност. Членовете на Лондонската колоездачна кампания автоматично получават застрахователно покритие като част от членството си. Помислете дали да се регистрирате или да потърсите алтернатива онлайн.

Какво мога да направя, за да ремонтирам велосипедът си? Ако сте участвали в инцидент с колоездене, има вероятност велосипедът ви да има трайни повреди или да бъде напълно отписан.

Закарайте велосипеда си в сервиз, където след това ще определят степента на щетите и ще посъветвате дали може да бъде поправен или не. Те ще предоставят писмена оферта за ремонта. Ще трябва да запазите копия от офертата, ако възнамерявате да предявите иск за повреда на велосипед.

Какво да правим веднага след инцидента? Уверете се, че полицията е извикана на мястото на произшествието. След това полицията ще вземе изявление от вас, както и от другата страна и свидетели. Уверете се, че съобщавате за претърпени травми. Направете снимки на велосипеда и запазете доказателства, включително дрехи и вещи, тъй като може да се наложи да се инспектират.

Вземете данни за водача и всички свидетели, включително трите имена, телефон за връзка, адрес и регистрационна табела на превозното средство, както и данни за застрахователя им. Посетете личнен лекар или болница и се уверете, че запитванията ви са записани. Потърсете правен съвет от адвокат, специализиран в искове за инциденти с колоездене, който добре познава пътните инциденти.

За какво мога да заявя? След злополука имате право да получите обезщетение за болка и страдание. В допълнение можете да понесете пътни разходи, загуба на печалба (ако е трябвало да вземете почивка от работа в резултат на наранявания си), медицински и рецептурни разходи, грижи и помощ, получени от членове на семейството или приятели, както и лечение, включително физиотерапия или консултиране и увреждане на вещи. Може също да имате право да възстановите бъдещи загуби. Този списък не е изчерпателен, така че ако сте направили загуба и не сте сигурни дали можете да я възстановите, тогава просто попитайте вашия адвокат. Уверете се, че запазвате копия от разписки и фактури за доказателство за плащане.

Рехабилитация? Рехабилитацията може да бъде финансирана от застрахователя на ответната страна, ако бъде призната отговорност за помощ с физически и психологически симптоми за да гарантира, че се възстановявате възможно най-бързо. Ако застрахователят на водача е отказал отговорност, тогава те може да не желаят да предложат рехабилитация. Въпреки това, винаги можете да потърсите помощ от личния си лекар чрез NHS за лечение.

Публикация Andrew Middlehurst

Резюме на казуса: Иск за обезщетение на пешеходец блъснат на пешеходна пътека на път за работа бе уреден за £ 20 000.Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяване
arrow pointing down
Testimonial:

"Great Level of Service"

Property Client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback