Chevron pointing up icon

Козметична хирургия – имате намерение да се подложите на процедура в чужбина?

Solicitors in London

News article published on: 14th August 2019

Хората от Обединеното кралство често пътуват в чужбина за да се подложат на пластична хирургия, тъй като доста често това им струва по-евтино от колкото да заплатят за частно лечение у дома. Въпреки това, цената не е единственият фактор, който трябва да вземете предвид, преди да запазите своя час за среща.

По-долу са изброени няколко важни подробности, които трябва да имате предвид, преди да стъпите на борда на самолета:

1. Избор на козметичен хирург и болница

Във Великобритания козметичните хирурзи трябва да имат подходяща квалификация и да се придържат към високи стандарти на практика. Регистърът на специалистите по пластична хирургия се води от Общия медицински съвет на Обединеното кралство, така че можете лесно да проверите дали вашият хирург е легитимен. Различните страни обаче използват различни системи за регистриране на пластични хирурзи и могат да имат различни стандарти на практика и квалификация.

Така че, ако решите да пътувате в чужбина с цел да се подложите на козметична процедура, направете предварително нужните проучвания. Кралският колеж на хирурзите съветва да се срещнете с потенциалния си хирург лице в лице, преди да се съгласите на козметична операция в чужбина. Уверете се, че вашият хирург е квалифициран и достатъчно опитен да извърши избраната от вас процедура.

Ако можете, потърсете отзиви от предишни пациенти или поискайте да видите снимки на пациенти преди и след хирургичната интервенция, за да се убедите, че хирургът е подходящ за вас. Поискайте детайли за застраховката на вашия хирург – тя ще ви предостави информация, дали избрания специалист има нужната застраховка за да извършва подобен вид интервенции.

Кралският колеж на хирурзите също съветва да посетите болницата, където ще се проведе вашата процедура, преди да се решите на операция в чужбина. Частните болници във Великобритания се регулират от Комисията по здравеопазване, която осигурява висок стандарт на хигиена. Клиники в чужбина може да нямат подобен регламент, така че проверете лично какви са стандартите за поддържане и хигиена.

Когато правите своите проучвания, трябва да сте особено предпазливи към всяка болница, която рекламира туризъм с цел козметична хирургия, а именно предоставянето на козметична хирургия като част от сделка за ваканционен пакет. В тези случаи не се подавайте на хората продаващи подобни пакети и на техните търговски трикове. Говорете директно с медицинските специалисти и сами посетете посочените болници и клиники.

2. Консултация преди лечение

Консултацията преди лечение е възможност хирургът да ви прегледа и да определи дали желаната от вас процедура е подходяща за вас. Това е и времето през което хирургът да обясни какво включва операцията, включително всички рискове и усложнения. Ако имате въпроси, направете предварителен списък и го носете със себе си – по този начин няма да забравите нещо важно.

Имайте предвид, че ако заминавате за операция в чужбина, може да има езикови затруднения, които могат да повлияят на комуникацията между вас и вашите специалистите по здравни грижи. Можете да поискате преводач и повторна среща, ако не сте доволни как е протекла първоначалната консултация.

Имайте предвид, че след консултация, трябва да ви бъде предоставен и период, през който да може да промените мнението си, известен като период на охлаждане. Във Великобритания този период обикновено е две седмици.

3. Последващи грижи след козметична хирургична интервенция

Всяка хирургична процедура крие рискове. Проблеми могат да възникнат по време на операцията както и след това. Обикновено се счита за опасно да летите веднага след операция, тъй като има повишен риск от развитие на кръвен съсирек. Така че след вашата козметична процедура вероятно ще трябва да останете в хотел или болница няколко дни, преди да се приберете вкъщи.

За ваша безопасност е важно да установите какво точно е включено във вашата програма за последваща помощ, включително какво ще се случи, ако нещо се обърка в дните след операцията. Веднага след операцията трябва да бъдете наблюдавани от квалифициран медицински персонал, независимо къде сте отседнали. Така че, трябва да сте сигурни, че избраният от вас козметичен хирург ще проследи състоянието ви, за да се увери, че се възстановявате добре и да отстрани евентуални проблеми, които могат давъзникнат. Не забравяйте, че понякона нещата могат да се объркат доста бързо и това да ви донесе сериозни проблеми.

Усложненията и проблемите могат да възникнат, след завръщането ви у дома, но освен ако не развиете животозастрашаващо състояние, е малко вероятно здравната каса да се намеси. Така че, не забравяйте да изясните какви последващи грижи ще имате на разположение след завръщането ви у дома. Например, ако се наложи повторна операция : ще трябва ли да платите повече за нея и как ще бъдат покрити разходите за пътуване и настаняване?

4. Разходи

Изяснете всички свързани разходи,в случай че нещо се обърка. Разберете какво се случва, ако промените мнението си и вече сте платили за процедурата. Козметичните процедури може да са по-евтини в чужбина, но когато вземете предвид допълнителни разходи като пътуване и настаняване, може да спестите много по-малко, отколкото сте предполагали. По-важното е, че отивайки в чужбина може би подлагате на риск сигурността ви само с цел да спестите малко пари.

5. Застраховка

Трябва да установите, че хирургът и болницата имат сключена нужната застраховка, за да покрият вашата процедура.

Ако нещо се обърка пострадалият може да предяви иск директно срещу застрахователната компания, от Обединеното кралство. Съдебно производство може да бъде издадено само във Великобритания срещу застрахователната компания. Ако няма застраховка на място, пострадалият може да съди само специалиста или клиниката в страната, където е извършена процедура. Окръжните съдилища не са компетентни, ако няма застраховка.

Потърсете информация какво точно е и не е включено в процедурата, като лекарства, последващи грижи, последваща хирургия.

Освен това трябва да изясните какво включва собствената ви застраховка за пътуване – може да се наложи да сключите специализирана застраховка за покриване на пътуване в чужбина с цел козметична хирургия.

6. Когато козметичната процедура се обърка

Ако това се случи, може да получите не само физически, но и емоционални белези. Може също да последват финансови неприятности, които трябва да бъдат преодолени. За мнозина, следващата стъпка и най-добрият подход е да търсят компенсация с цел да си осигурят финансова помощ, за да подсигурят допълнителни грижи и лечение, които може да се окажат наложащи. В такива случаи, юрист специалист по искове  в сферата на козметичната хирургия, може да ви помогне да вкарате живота си в релси.

Резюме на казуса: Иск за обезщетение на пешеходец блъснат на пешеходна пътека на път за работа бе уреден за £ 20 000.Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяване
arrow pointing down
Testimonial:

""Osbornes has a growing influence and impressive work load and is gaining a reputation for handling complex catastrophic work.""

The Legal 500 2019

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback