Chevron pointing up icon

Какво трябва да направите, ако минете през дупка по време на път и стане инцидент?

Solicitors in London

News article published on: 9th January 2020

Дупките са нарастваща заплаха по лондонските пътища. Статистически един от пет пътища в цялата страна е затънал с тях  и доста често колоездачи могат да претърпят сериозни наранявания. Ето защо е изключително важно да предприемете определени стъпки, когато минете през дупка – нека сега да разгледаме тези стъпки.

Седем основни стъпки:

  1. Излезте от опасност. Ако е натоварен улица с много трафик някой може да Ви бутне докато снимате мястото, което представлявате сериозна опасност.
  2. Проверете себе си за контузии. Може да почувствате изтръпване около ставите – това може да е предупреждение за тежка контузия. Можете ли да огънете засегнатите крайници? Ако не, помислете за повикване на помощ. Също така проверете дали кървите.
  3. Снимайте нараняванията си (ако са видими).
  4. Направете оценка на превозното си средство. Ако е опасно за каране то трябва да закарате машината в сервиз за ремонт.
  5. Снимайте всяка повредата за да може внимателно да документирате всички възникнали проблеми.
  6. Снимайте подробно дупката. Ако имате монета, тогава я поставете в дупката, за да докажете колко е дълбока.
  7. Докладвайте дупката, заедно с фотографски доказателства и точното местоположение до уебсайта на Cycling UK Fill that Hole, който предава доклади на местните власти и Агенцията за магистрали и те са задължени да го поправят.

Може ли да предявите иск?

Ако сте се ранили и е трябвало да посетите спешното отделение, вместо да завършите пътуването си, или има значителни щети на превозното средство, тогава може да сте в състояние да предявите иск. Обадете ни се и ние ще обсъдим вашата ситуация.

Колкото по-силни са доказателствата, които ни представяте (като например лекарски доклад от счупени кости), както и доказателства за дупката, толкова по-голям шанс имате за успешен иск.

Доказателство за съществуването на дупката не е единственият проблем и както при всеки правен иск не можем да гарантираме, че ще получите обезщетение, но с удоволствие ще ви дадем оценка дали имате шанс.

Резюме на казуса: Иск за обезщетение на пешеходец блъснат на пешеходна пътека на път за работа бе уреден за £ 20 000.Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяване
arrow pointing down
Testimonial:

"Thank you for your diligence in working on our case."

Wills, Probate and Disputed Estates Client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback