Chevron pointing up icon

Какво да направите веднага след инцидент с велосипед?

Solicitors in London

News article published on: 7th February 2020

Ако сте участвали в инцидент, може да изпитате шок и дезориентация на местопроизшествието. В зависимост от степента на сблъсъка може да участват други лица и / или превозни средства. Важно е първо да се погрижите за собствената си безопасност. Ако имате възможност, опитайте се да се да излезете от пътя на другите. Седнете, фокусирайте се върху дишането си и отделете време, за да осмислите случилото се.

Ако на мястото на произшествието е извикана линейка, веднага ще бъдете транспортирани до болница. Ако няма линейка, потърсете медицинска помощ възможно най-рано, независимо дали това е от личният Ви лекар или от местна болница. Ако сте получили фрактура или сте ударили главата си в резултат на сблъсъка, има вероятност да ви се наложи рентгенови снимки, ЯМР или КТ. Опитайте се да предоставите на медицинския персонал възможно най-много информация за вашите наранявания, така че да бъдете прегледани по подходящ начин и да получите най-доброто възможно лечение.

Винаги се уверявайте, че полицията е извикана на мястото на произшествието. Ако сте физически ранени и не можете да направите това сами, помолете свидетел да съдейства или дори помолете ответника. Полицията ще присъства и ще вземе изявление от вас, както и от другата страна и свидетели. Уверете се, че съобщавате за претърпени травми.

Направете снимки на велосипеда ако възнамерявате да предявите иск за телесна повреда. Ако велосипедът ви е повреден, занесете го в сервиз, където след това ще се определи степента на щетите и ще ви посъветват дали може да бъде поправен или не. Поискайте писмен цитат. Запазете всички доказателства, включително дрехи или вещи, тъй като може да се наложи да бъдат проверени от вашия адвокат или да разчитате на тях като част от личния си иск за нараняване.

Ако произшествието е станало заради дупка на пътя, направете снимки на дължината, дълбочината и ширината. Опитайте да правите снимки в близост до забележителности или пътни знаци, за да може лесно да се идентифицира дупката.

Вземете данни на ответната страна и всички свидетели, включително трите имена, телефон за връзка, адрес и регистрационен номер на превозното средство, както и данни за застрахователя им. Избягвайте да обсъждате кой е виновен и не приемайте пари от шофьора. Това може да повлияе на иска за нараняване.

Свържете се със застрахователната си компания, за да съобщите за злополуката и да им предоставите подробности за участващите страни, както и за нараняванията ви.

Потърсете правна консултация от адвокат, специализиран в исковете за колоездене, който добре познава пътнотранспортните произшествия и който може да ви посъветва как да подадете иск за телесна повреда срещу застраховател.

Публикация написана от Никола Хол

Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяванеМлада пешеходка, губи живота си при пътнотранспортно произшествие. Искът е уредена за близо £50 000.
arrow pointing down
Testimonial:

"Edward Taylor undertook my case from an almost unwinnable position. From our first meeting, Edward's enthusiasm was apparent. He was determined, diligent and most professional when dealing with my case, keeping me informed at every stage. I wholeheartedly thank Edward for his endeavours and would not hesitate in recommending him and Osbornes Solicitors to others."

Housing and Social Care Department Client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback