Chevron pointing up icon

Казус

Solicitors in London

News article published on: 14th January 2019

Казус-Адвокати Осборнс печелят иск за своя клиент г-н К на стойност £630,000. 

Г-н К. румънски гражданин, идва в Англия през 2014 г. Скоро намира работа чрез приятел като електротехник в Лондон. 

В деня на инцидента през 2015 г. той работи по окабеляване на таван качен на стълба. Кабелът падна върху него, събаря го от стълбата и той губи съзнание. 

Г-н К е откаран в болница. Скенер на мозъка, показва фрактура на черепа и кървене в мозъка, но с времето съзнанието му се подобрява и след три седмици той е изписан у дома. Неврологично проследяване на състоянието му не е правено, въпреки факта, че г-н К. все още страда от тежък световъртеж и гадене, главоболие и умора, което го принуждава да остане на легло няколко седмици. 

Когато случаят бе препратен препратен към адвокати Осборнс, ние се свързахме с работодателя и неговите застрахователи и подадохме иск срещу тях за небрежност, твърдейки, че инцидентът е бил причинен от неспособността им да организират и контролират работата на нашия клиент. След протеклите разследванията, застрахователите приеха пълна отговорност за инцидента. 

Нашата първоначална задача бе да му помогнем да получи междинни плащания за да финансира лечението и рехабилитацията си както и да се получат експертни доказателства, за да се докаже степента на нараняванията и да се получи надежден дългосрочна прогноза за състоянието му, за да може да се изчисли пълният размер на иска. 

Назначеният с наша помощ ядрено-магнитен резонанс на мозъка и експертни доказателства от невро-рентгенолог, показаха, че нашият клиент е претърпял микроскопично увреждане на мозъка, което е причината за симптомите, които описва. 

Освен това бе необходимо да се получат експертни доказателства за увреждането на балансиращия механизъм на ищеца и загубата на слуха както и загубата на вкус и мирис. 

След като медицинските доклади бяха изготвени, бе необходимо да се изготви и доклад от експерт по грижите, в който да се анализират настоящите и бъдещи нужди на клиента. Той разчиташе изключително много на жена си, за да го придружава по пътувания, както и за емоционална подкрепа. 

След получаването на всички тези доказателства, застрахователите се опитаха да приключат случая по-рано, като предложиха на ищеца обезщетение в размер на £ 60 000 което по-късно увеличиха до £100 000. 

Тези предложения бяха отхвърлени като твърде ниски и случаят стигна до Върховния съд. Междувременно, адвокатите на застрахователя поръчаха изготвянето на доклади на свои експерти. 

Последните експертни доклади бяха завършени след две години, за да се даде дългосрочна прогноза за състоянието на г-н К. Въпреки че е той постигна много добър напредък с независимостта си и се е върна на работа, той все още се нуждае от помощ и подкрепа и ще остане с някои постоянни проблеми в резултат от увреждането на мозъка. 

Допълнителни доклади позволиха на страните да оценят иска и да стигнат до споразумение. 

Ответниците направиха първо предложение за извън съдебно споразумение от £ 530,000, което бе отхвърлено. Нашият екип изготви контра предложение за £630 000 което в последствие бе прието. 

Тази сума включва обезщетение за самата вреда (общи щети), минала и бъдеща загуба на доходи, грижи, включително трудова терапия, лечение, пътни разходи, помощни средства и оборудване. Споразумението ще позволи на г-н К да се придържа към по-лека работа на непълно работно време в бъдеще и да осигури дългосрочна финансова сигурност за него и неговото семейство. 

Г-н К бе представен от адвокатите на Oсборнс за телесни повреди Мария Тирон, Стюарт Кайтли и Kейт Милтън. 

Обадете се и говорете на български със Снежина Янкова и Елида Димитрова от адвокатска кантора Осборнс. Те ще Ви посъветват дали може да предявите иск за обезщетение на принципа, че не плащате за адвокатските услуги, ако делото Ви не бъде спечелено. 

Свържете се със Снежина на тел: 07516 441448 /020 7681 9013 и емейл: syankova@osbornes.net Или с Елида на тел: 07843349633/02076818675 или на имейл: elida.dimitrova@osborneslaw.com


Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяванеМлада пешеходка, губи живота си при пътнотранспортно произшествие. Искът е уредена за близо £50 000.
arrow pointing down
Testimonial:

""I would highly recommend Jan Atkinson in any probate matter and Osbornes Solicitors in any other legal matters.""

Wills, Probate & Disputed Estates Client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback