Chevron pointing up icon

Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000Б

Solicitors in London

News article published on: 17th February 2021

Случай с фатален инцидент след смъртта на г-н Д, който се удави в резултат на сблъсък с лодка в Ламанша.

Г-н Д се намира на борда  на малка риболовна лодка със свой приятел (собственика на лодката) и още двама други. Те са на нощен риболов с въдици. Траулер, притежаван и експлоатиран от ответниците, предизвиква вълна, която ударя лодката им и залива задната част на малката риболовна лодка, в резултат на което тя бързо потъва.

Загиналият и останалите не разполагат със спасителни средства и лодката не е снабдена правилно с подходящ „надводен борд“ отзад, който да спре проникването на вода и потъването. Лодката обаче разполага с правилните навигационни светлини, но возещите се на лодката не са наблюдавали правилно обстановката . Трима на борда трагично загиват, а един оцелява.

Траулерът също не е следил правилно за други плавателни съдове – наблюдателят си позволява да се разсейва, като използва мобилния си телефон и работи на преносим компютър. Срещу Скипера на траулера започва  нов наказателен процес през 2021 г. за неправилно наблюдение по време на дежурството.На процесът през 2020,журито не успява да вземе решение за присъда.

Докладът за разследване на морски инциденти даде препоръки, насочени към подобряване на стандартите за наблюдение към собствениците на траулера.

Следвайки 2-годишния давностен период за завеждане на искове за обезщетение при произшествия в морето, ние възложихме на специализиран адвокат по морско право, задачата да изготви иск за обезщетение и в специализирания съд по морско право бяха образувани граждански производства за обезщетение срещу собствениците на траулера.  Застрахователите на ответниците, не  признаваха каквито и да било грешки от страна на собствениците на траулера.

Нямаше как да се съди  собственика на малката риболовна лодка, тъй като нямаше застраховка и потенциално в наследството му нямаше активи. Лодката е купена от EBay за £ 500. Нашия клиент не искаше да съди семейството на приятеля на съпруга си.

Непосредствено преди първото съдебно изслушване, искът е уреден за 125 000 британски лири без споделена вина по отговорноста. Искът е уреден съгласно Закона за фаталните злополуки от 1976 г.

Ние от Осборнс извършихме значителна работа по доказване на финансова зависимост, която включваше получаване на заповед за оповестяване на информация за средства в банки, използвани за международни парични преводи, и контакт с румънското министерство на пенсиите.

Моля, свържете се с нашия български екип за физически наранявания, ако сте участвали в инцидент, променил живота ви и бихте искали да получите съвет. Обадете се на  020 3797 3638 020 3944 4727 или попълнете онлайн формуляр за запитване.

Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Обмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяванеМлада пешеходка, губи живота си при пътнотранспортно произшествие. Искът е уредена за близо £50 000.Какви могат да са последствията от недиагностицирана навреме фрактура.
arrow pointing down
Testimonial:

"“I was very happy with the excellent service from Osbornes in my disrepair case. They obtained a great result in my case and always pushed hard for my rights.”"

Wills, Probate & Disputed Estates Client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback