Chevron pointing up icon

Земеделие и земеделски инциденти

Solicitors in London

News article published on: 11th May 2020

Селското стопанство и селскостопанската работа се считат за една от най-опасните работи и грижите за здравето и безопасността трябва да бъдат приоритет за всички, които участват в тази индустрия.

Тази работа може да бъде трудна и опасна, на открито и в лошо време. Тя може да бъде лошо регулирана и контролирана, нередовна заетост и ниско платена.

За последните 15 години повечето селскостопански дейности във Великобритания всъщност се извършват от работници мигранти от Източна Европа. За тези служители английският е втори език, който добавя допълнителен риск, като ги прави по-уязвими при злополуки и наранявания и лоши условия на труд и живот.

Съвсем наскоро Обединеното кралство се присъедини към Германия в наемането на румънски работници в селското стопанство, за да помогне на фона на продължаващата криза за набиране на персонал в селското стопанство. Още 15 полета са планирани за началото на май, за да бъдат привлечени работници в земеделието както в Германия, така и в Обединеното кралство. Поради настоящата пандемия румънските власти потвърдиха, че са били уверени от местните власти в страните, където земеделските работници предприемат, че ще бъдат приложени подходящи мерки, за да се предпазят от излагане на Covid-19. Очаква се от средата на май да последват повече, тъй като тогава започва сезонът на прибиране на реколтата за повечето стопанства.

Тъй като земеделските производители в Обединеното кралство сега бързат да наемат колкото се може повече работници от земеделските стопанства в Източна Европа, за да спасят реколтата, съществува реален риск те да пренебрегнат всички необходими предпазни мерки за здраве и безопасност и да изложат своите работници на сериозни наранявания и заболявания.

По-често нараняванията във фермата може да бъде причинено от: опасни животни, тежкотоварни машини, трактори, ремаркета и други селскостопански превозни средства, падане от височина или удари от падащи предмети, излагане на опасни вещества като химикали. Инцидентите са причинени от недостатъчно обучение, неправилна употреба на машини или липса на подходящо оборудване за безопасност.

През 2018/2019 репортите, публикувани от Изпълнителния директор по здравеопазване и безопасност (HSE), показват, че 39 души са били загинали в резултат на земеделие и други дейности, свързани със селското стопанство през тази година, и че повечето от загиналите са причинени от преобръщане на превозни средства или ударени от превозни средства.

Важно е да се разбере, че ако опасните работни практики, опасното оборудване или съоръжения доведат до нараняване на работника, работодателят обикновено носи отговорност. Но работникът трябва да установи отговорност и да докаже своето дело. Когато е възможно, работникът трябва да отбележи всички действия, хора или практики, които може да са допринесли за произшествието, за да направи подробности за всички свидетели и снимки.

Има конкретни съображения при предявяването на иска за земеделска злополука. Например, често срещан проблем, свързан с наранявания и загуби, от земеделски произшествия, е, че пострадалият земеделски работник често е самостоятелно заето лице и зависи от своя работодател за настаняване, понякога наема каравани директно от работодателя.

Разбира се, ранен работник в земеделското стопанство може да се окаже протеснява да предяви иск срещу работодателя, особено когато има опасения относно сигурността на работното му място. Често откриваме, че клиентите, особено селскостопански работници, са загрижени дали ще загубят работата си в резултат на подаване на иск за телесна повреда, но законът ги защитава от това.

Фермерските произшествия често водят до сериозни наранявания и промени в живота и е жизненоважно пострадалият да получи пълна компенсация за медицински грижи и рехабилитация, загуба на приходи и други дългосрочни загуби.

Отличения с награди отдел за телесна повреда на Osbornes Law е специализиран в случаи на тежки трудови злополуки, които имат екипи от Източна Европа, обхващащи говорещи полски, румънски, български, унгарски, чешки и словашки.

Ако сте постадал при инцидент се обадете на Снежина Янкова на 07516 441448 или 0207681 9013/ syankova@osbornes.net

 

Резюме на казуса: Иск за обезщетение на пешеходец блъснат на пешеходна пътека на път за работа бе уреден за £ 20 000.Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяване
arrow pointing down
Testimonial:

"The situation was handled by your extremely competent, efficient hands - I would not hesitate to recommend Osbornes to others."

Wills, probate and disputed estates client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback