Chevron pointing up icon

Електрически велосипеди – това ли е бъдещето за пътуване до работното място?

Solicitors in London

News article published on: 12th December 2019

Много хора трябва да бъдат запознати с новата схема на правителството, която позволява на служителите да получат лъскав нов велосипед. Работодателят поема разходите и служителят ги връща обратно всеки месец чрез малка удръжка директно от заплатата им.

Тази схема може да доведе до увеличаване на продажбите на електрически велосипеди.

Електрическите велосипеди имат прикрепена батерия, която позволява на водача да използва електрически мотор с натискането на един бутон.

Цени на електрически велосипеди

Приличните електрически велосипеди обикновено са на цена над 1000 британски лири, това е и горната граница на схемата за пътуване до работа. Правителството сега казва, че служителите могат да закупят велосипеди на стойност над 1000 британски лири по схемата.

Това значи, че електрическите велосипеди ще бъдат привлекателни за много хора, които искат да пътуват до работа с велосипед, но не са склонни да платят над 1000 паунда. Например хора, които живеят по-далеч от работа, които може би са смятали, че е твърде далеч за колоездене, биха могли да видят електрическия велосипед като добра опция, оставяйки електромотора да поеме напрежението от допълнителния пробег. Те биха могли да направят реални спестявания от бензин или обществен транспорт и да се упражняват, докато го правят.

С напредването на тази потенциална революция сега изглежда най-доброто време да разгледаме дали има конкретни правила, които се отнасят за електрическите велосипеди. Третират ли се по същия начин като обикновените велосипеди или поради това, че са захранвани, се третират като моторно превозно средство?

Как се третират електрическите велосипеди?

Има няколко прости правила, които се прилагат:

  • Скоростта – електрическите велосипеди са законни само ако се задвижват до максимална скорост от 15,5 мили/25 километра в час. Няма изисквания за притежаване на застраховка, но носете шлем (въпреки че винаги е разумно да го направите) или вземете разрешително за ползване. Ако електронният велосипед може да се движи по-бързо от 15,5 мили/25 километра в час, той се класифицира като мотопед и ще ви трябва разрешително, данък, застраховка и мотоциклетска каска.
  • Мощ – максималната мощност на мотора трябва да бъде ограничена до 250 вата.
  • Възраст – за да шофирате електрическо колело трябва да сте на възраст над 14 години.
  • Педали – електрическият велосипед трябва да има педали, които да го задвижват, а не само да се разчита на електрическия мотор.

Ако електрическият велосипед отговаря на всичко гореизброено, тогава можете да го карате навсякъде.

Андрю Мидълхърст

Резюме на казуса: Иск за обезщетение на пешеходец блъснат на пешеходна пътека на път за работа бе уреден за £ 20 000.Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяване
arrow pointing down
Testimonial:

"“Lisa Pepper is always looking for a solution and has a very sympathetic approach to clients. She is highly regarded for her collaborative law practice.”"

Chambers & Partners 2016

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback