Chevron pointing up icon

Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..

Solicitors in London

News article published on: 2nd December 2020

Велосипедист, с фрактура на гръб и таз, след като шофьор се откланя  при грешен завой и се врязва в него..

Запален колоездач получава счупвания по цялото тяло и  остава неспособен да върви без помощ почти година, след като е блъснат от моторист, който се намира в грешната посока на птя.

42-годишният Томаш Хмелевски претърпява фрактури на гърба, таза, ребрата и двете китки по път към работното си място.

Той казва, че жената шофьор на автомобил форд се е отклоня от пътя си и се врязва челно в него . Следващото нещо, което той си спомня е че лежи на пътя и парамедици,  му казват да не мърда.

Адвокати Осборнс представляват Томаш в съдебни действия срещу шофьора за претърпяна телесна повреда и загуба на доходи, тъй като не е в състояние да работи от катастрофата.

Страстният колоездач Томаш, който се състезава в Гудууд с велосипедния клуб Southdown Velo, е приет в реанимация след катастрофата. Той е на патерици в следтсвие на катастрофата през септември миналата година.

Томаш разказва: „Събудих се на пътя и имаше хора, които ми крещяха да не мърдам и ме държаха. Това беше кошмар и най-лошият момент в живота ми. Мислех, че ще умра. Тялото ми беше разбито  при катастрофата и бях ужасен от това, което ще се случи. Когато се събудих, бях щастлив, че съм жив, но през следващите дни се страхувах, че ще умра, тъй като фрактурите на таза са наистина опасни. Страхувах се, че най-малкото ще остана в инвалидна количка до края на живота си. Научих се да ходя с патерици, но тази катастрофа ми съсипа живота. ”

Полицията разследва инцидента в Бошам, Западен Съсекс, но установява, че няма достатъчно доказателства за по сурово наказание и изпраща на шофьора „официално предупредително писмо“.

В писмото от полицията в Съсекс се казва: “Полицията реши да издаде на шофьора официално предупредително писмо, в което се посочва, че в този случай той не е упражнил нужния стандарт на грижи и внимание, очаквани от всички участници в движението.”

Томаш , е родом от Полша и е дошъл във Великобритания през 2011 г., за да работи като дърводелец. Той каза: „Наистина бях разстроен. Карах колелото си от правилната страна на пътя и колата внезапно се появи и се вряза в мен, излизайки зад завоя. Въпреки това шофьорката е получила единствено предупредително писмо. Тъй като катастрофата се случи около 7 часа сутринта, нямаше свидетели, но мотора ми от въглеродни влакна беше счупен на три места и получих тези ужасни наранявания. За мен това не е справедливост. ”

Томаш добавя: „Преди тази катастрофа бях в добра форма и колоезденето беше моята страст. Това ми беше отнето, тъй като не мога да си представя, че ще карам отново на пътя. Страхувам се от автомобили, когато излизам, дори когато просто вървя по пътя. Не знам какво ми носи бъдещето. ”

Магдалена Кнез, специализиран адвокат за телесни наранявания в лондонската адвокатска кантора Osbornes Law, заявява: „Моят клиент е претърпял тежки физически и психически белези от тази опустошителна катастрофа. Разбираемо е, че той трябва да се чувства огорчен, че шофьорът не е бил наказан за това, което му се е случило, но ние работим, за да получи справедливост чрез гражданските съдилища. ”

За да говорите на български с член на екипа на адвокати Осборнс, обадете се на Елида Димитрова – 07843349633 и ☎️ Снежина Янкова – 07516441448 ☎️

 

Ампутация на горен крайник над лакътяИск за фатална злополука Сам Колард, адвокати ОсборнсАндрю Мидълхърст наскоро уреди иск на велосипедист, който е получил нараняване на рамото и китката си, докато карал колело по лондонска улица за сума от около 100 000 британски лири.Иск за фатална злополука е уреден за £ 125 000БОбмисляте ли да смените адвокатите които ви представляват?Бланка Диего, адвокат в Отдела за физически травми на адвокати Осборнс, уреди иск за 30-годишен испански колоездач, участвал в пътнотранспортно произшествие в Бристол.Казус медицинска небрежност: Нараняване от канюла след венозно вливане на желязоИскове за травма – път към възстановяванеМлада пешеходка, губи живота си при пътнотранспортно произшествие. Искът е уредена за близо £50 000.Какви могат да са последствията от недиагностицирана навреме фрактура.
arrow pointing down
Testimonial:

"I sincerely appreciate your help in securing a successful appeal. I would recommend Osbornes to anyone."

Housing department client

Introducing Your Legal Team

Osbornes has an experienced team of specialist lawyers to assist with your case / situation

arrow pointing up

Camden

Livery House, 9 Pratt Street, London NW1 0AE
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660
DX Number 57053 Camden Town

Hampstead

28A Hampstead High Street, Hampstead, NW3 1QA
Tel: 020 7485 8811 Fax: 020 7485 5660

Your Privacy | Cookies Policy

Contact a Lawyer

Enter your details below to receive a call from Osbornes:


    Request Callback